팥빙수

IMAG3451

…alebo aj patbingsu…alebo aj “Konečne som ochutnala slávny kórejský dezert”.

A čo to vlastne patbingsu je? Kórejský dezert (ktorý je s menšími obmenami a pod inými menami populárny aj v ďalších ázijských krajinách), ktorého základom ľadové vločky (jednoducho rozmixovaný ľad) a sladká pasta z červených fazuliek. Ďalšie ingrediencie sú voliteľné a patrí sem okrem sirupov rôzne (najmä sezónne ovocie), zelený čaj a klasická zmrzlina.

Prvé “záznamy” o patbingsu pochádzajú z dôb dynastie Joseon (1392-1897). Niektorí historici dokonca tvrdia, že ide o starú čínsku tradíciu, ktorá má korene v pojedaní snehu s ovocím.

Moderná forma patbingsu sa datuje do obdobia japonskej okupácie Kórey (1910-1945). Japonci Kórejčanom predstavili studenú fazuľovú pastu a tí ju zmiešali s ľadovými vločkami. Počas Kórejskej vojny bol aj tento dezert ovplyvnený zahraničím a postupne sa k fazuliam pridali ďalšie ingrediencie.

Ja som už dlho plánovala  patbingsu ochutnať a včera som sa k tomu konečne dostala. S Florinou sme si urobili prestávku v jednej rozkošnej cupcake-kárni a rozhodli sa ochutnať namiesto cupcakov bingsu. klasické porcie v sklených miských bývajú zväčša fakt obrovské a tak sme sa rozhodli len pre “pohár”. Ako sa ukázalo, nebol to dvojdecák ako sme čakali, ale poriadny pollitrák. Uf…ale nejak sme to dali. Namiesto večere 😀

IMAG3447 IMAG3448  IMAG3453

Moja príchuť brownie

IMAG3454

Florinina príchuť zelený čaj

IMAG3455

Dobrú chuť

XOXO

Nat

 

Reklamy

One thought on “팥빙수

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s